Publicat pe Lasă un comentariu

DE CE ESTE MIMOSA ASA TIMIDA?- FLORARIA TRIAS

Mimosa Pudica, numita si planta “nu ma atinge” este o planta foarte interesanta datorita sensibilitatii la miscare, temperatura sau lumina. Atunci cand atingi frunzele de Mimosa, aceasta le strange pentru a se apara.  Afla de la Floraria Trias de ce Mimosa Pudica isi strange frunzele, precum si detalii despre ingrijirire.

Mimosa este o planta tropicala, care, in mediul ei natural, se comporta ca o planta perena; in condiile climatice din Romania, aceasta este anuala. Specia provine din America Centrala si America de Sud, dar s-a raspandit rapid si in Asia.

Florile Mimosei sunt spectaculoase si apar la la sfarsitul lunii iulie, inceputul lunii august. Acestea sunt roz, sferice si pufoase.

 

De ce Mimosa Pudica isi strange frunzele?

Miscarea plantei se datoreaza unui mecanism de aparare pentru a tine la distanta pradatorii, dar si pentru a reduce consumul de apa prin evaporare. Frunzele se strang atunci cand planta este atinsa, miscata, dar si atunci cand temperatura este ridicata ori planta este asezata la umbra.

mimosa pudica

Ingrijirea plantei

Mimosa necesita o temperatura de apoximativ 23-27°C dar poate tolera si maxime de pana la 32°C. Lumina este un factor important in cresterea si dezvoltarea acesteia. Planta prefera spatiile luminoase sau semi-umbrite dar nu suporta umbra. Daca asezi planta la umbra aceasta isi va strange frunzele!

Atunci cand ghiveciul devine prea mic comparativ cu planta, acesta trebuie schimbat. Mimosa prefera un substrat cu fertilitate moderata, precum Pamantul universal de la Pokon. Floraria Trias recomanda folosirea hidrogranulelor de argila pentru un drenaj optim.

Mimosa nu este o planta pretentioasa la udare. In perioada de crestere si inflorire este recomandat sa uzi planta atunci cand pamantul de la suprafata este uscat. In perioada cresterii, poti aplica ingrasamant universal o data la 2-3 saptamani, in special atunci cand observi ca frunzele isi pierd culoarea.

Sfat Floraria Trias:

Chiar daca pare interesant sa privesti cum planta isi strange frunzele la atingere, iti recomandam sa nu o “stresezi” prea des,  deoarece astfel pierde energie.

 

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa achizitionezi o superba Mimosa!

 

Surse foto: Pinterest.com,florariatrias.ro, malawiflora.com,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?