Publicat pe Lasă un comentariu

CUM TRANSPLANTAM ORHIDEELE? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Orhideele sunt cele mai iubite plante pentru apartament, datorita florilor divers colorate, dar  si aspectului lor de inalta clasa. Invata cum sa transplantezi orhideele simplu, dar profesionist, alaturi de Georgiana, colega noastra la Floraria Trias. Pentru aceast lucru, trebuie sa respecti cativa pasi, dupa cum urmeaza:

Chiar daca nu pare un lucru important, alegerea unui ghiveci potrivit poate sa iti usureze munca cand vine vorba de ingrijirea orhideelor. Floraria Trias recomanda cu incredere ghivecele cu auto-udare de la Santino.  Aceste ghivece folosesc  o tehnologie aparte, inovatoare si anume sistemul de auto-absorbtie prin fitil. Acest fitil absoarbe apa din masca, ducand-o mai departe spre radacinile plantei. Astfel, planta isi extrage cantitatea dorita de apa, dar radacinile nu stau in apa, evitand astfel putrezirea.

Atentie: momentul oportun transplantarii orhideelor este atunci cand nu mai au flori!

CUM TRANSPLANTAM ORHIDEELE? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Pentru a mentine umiditatea perfecta pentru plantele tale, este recomandat ca pe fundul ghiveciului sa asezi un strat subtire (aprox 2-3 cm) de hidrogranule de argila Pokon.  Hidrogranulele de argila pot fi folosite la toate tipurile de plante, in special la cele care nu suporta excesul de apa la radacina, asigurand astfel  drenarea apei .

In etapa ce urmeaza, scoate orhideea din vechiul ghiveci, indeparteaza radacinile uscate, adauga pamant pentru orhidee si planteaz-o in ghiveciul  cu auto-udare. Pamantul pentru orhidee Pokon este compus din materii prime de calitate foarte buna, cum ar fi bucati de coaja de copac si turba si asigura  suficienta hrana pentru aproximativ 3 luni. Pamantul pentru orhidee are o compozitie echilibrata, ce asigura dezvoltarea optima a orhideelor din varietatile Phalaenopsis, Miltonia, Cymbidium, Cattleya.

De primavara devreme pana toamna tarziu trebuie sa-i oferi orhideei tale hrana de care are nevoie! Poti folosi:

· batoanele cu ingrasamant pentru orhidee Pokon (se pun in pamant si elibereaza substante nutritive timp de 3 luni)

· ingrasamntul concentrat lichid Pokon (dozare: 10ml/1 litru apa, o data la 2 saptamani)

· ingrasamantul  Pokon powerspray pentru orhidee .

CUM TRANSPLANTAM ORHIDEELE? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

 

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa-ti iei tot ce ai nevoie pentru florile tale iubite!

Lasă un răspuns