Publicat pe Lasă un comentariu

CUM SE COMBATE PADUCHELE LANOS LA ORHIDEE? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

paduchele lanos la orhidee

Multi prieteni ne-au rugat sa-i ajutam cu aceasta problema, care le distruge Orhideele iubite: paduchele lanos. Si tu ai observat puf alb ca o panza de paianjen sau urme lipicioase pe suprafara frunzei? Atunci, este necesar sa intervii imediat cu tratament. Afla de la Floraria Trias cateva sfaturi simple despre cum cum se combate paduchele lanos la orhidee.

paduchele lanos la orhidee

­

Paduchele lanos este o insecta care ataca Orhideele, dar si alte plante de camera, cum ar fi: Codiaeum, Bonsai, Citrice, Ficus, Azalee, etc. Pagubele produse pot fi mari, deoarece insecta ataca de la radacina si pana la bobocii florali. Acest lucru duce frecvent la pierderea plantei.

Cum recunosti atacul de paduche lanos?

Paduchele lanos poate sa atace Orhideea pe suprafata frunzelor, la baza bobocilor florali si mai rar pe tije. Pe frunza Orhideelor apar urme albe, fine, lipicioase. Insecta inteapa frunza si apoi se hraneste cu seva plantei.

paduche lanos paduche lanos

 

 

 

Combatere:

Impotriva paduchilor lanosi se folosesc insecticide precum Tratament complet pentru plante- protectie totala. Acesta se aplica imediat dupa ce ai observat aparitia atacului si se repeta dupa aproximativ 8 zile, deoarece la prima aplicare ouale nu sunt afectate si vor supravietui.

Un alt insecticid pe care il recomandam este Insecticidul Spray pentru plante. Il poti gasi aici: Insecticid spray pentru plante.

Administrarea acestora se face in perioada de vegetaţie. In perioada de repaus se va aplica tratamentul mecanic. Daca planta este mica sau in perioada de repaus, paduchii pot fi indepartati mecanic.  Foloseste o solutie formata din sapun si alcool . La un litru de apa se dizolva 30g sapun si 300ml de alcool, apoi se foloseste prin pulverizare pe frunze sau prin spalarea acestora cu vata imbibata in solutie. O alta metoda este prin stergerea zonelor afectate direct cu alcool.

 

Te asteptam in Florariile Trias sau online sa achizitionezi orhidee superbe dar si tratamente profesionale pentru daunatori!

 

Sursa foto: florariatrias.ro, adelaparvu.com,reddit.com

Lasă un răspuns