Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI TRIAS: CUM SA INGRIJESTI BEGONIA PRIMAVARA

CUM SA INGRIJESTI BEGONIA PRIMAVARA

CUM SA INGRIJESTI BEGONIA PRIMAVARA

Daca esti in cautarea unei plante deosebite, este posibil ca begonia sa fie exact ceea ce cauti : ea te atrage prin bogatia florilor de diverse culori, de la rosu aprins, roz, galben pana la alb, fiind una dintre cele mai iubite flori din Romania. Se poate aseza la fereastra oricarei camere din casa, pe care o va decora minunat. Trebuie doar sa ai in vedere faptul ca bataia directa a soarelui de amiaza ii poate dauna.

Odata cu venirea primaverii, begonia are nevoie de putin ajutor. Dupa trecerea plantei prin iarna, aceasta si-a consumat toate substantele hranitoare din sol. Asadar, are nevoie ca pamantul sa ii fie schimbat. Iti recomandam pamantul pentru plante cu flori de la POKON, care ii asigura plantei conditile optime de crestere pentru o perioada de cateva luni.

Udarile se fac de aproximativ doua ori pe saptamana – pamantul de flori trebuie sa fie usor umed in timpul cresterii.

 

 

Pentru o inflorire abundenta si spectaculoasa, este bine sa-i administrezi saptamanal begoniei ingrasamant special –  fertilizantul lichid pentru plante decorative prin flori de la POKON se administreaza amestecat cu apa de udat(20 ml la 1l de apa). Daca iubesti florile, dar programul incarcat nu iti permite sa le oferi toata atentia de care au nevoie. Exista si batoane de ingrasamant, care se infig in pamant si au o perioada de actiune de 3 luni. In acest timp, tu trebuie sa fii atent doar la udarea plantei .

Daca urmezi sfaturile de ingrijire de mai sus, begonia te va rasplati cu splendoarea florilor ei o perioada indelungata de timp.

Sursa foto :https://www.living4media.com/, pinterest.com .

Pentru mai multe informatii, precum si pentru a descoperi alte plante, te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro!

Lasă un răspuns