Publicat pe Lasă un comentariu

CUM INGRIJIM HORTENSIA? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Nu-i asa ca ai admirat minunatele HORTENSII din florarii sau din gradini? Iti poti lua si tu cateva – te vor bucura cu flori pana toamna tarziu, cu conditia sa ai grija de ele. Desi le gasesti la ghiveci, hortensiile sunt plante care se simt mult mai bine afara, in aer liber. Asa ca, daca stai la bloc, e preferabil sa le tii pe balcon, unde să le asiguri suficient aer.

O conditie extrem de importanta este pamantul de flori: in mediul ei natural, hortensia creste intr-un sol acid. Asadar, pentru a se putea adapta in ghiveci si pentru a inflori, trebuie sa-i oferim pamant special pentru acidofile, pentru ca pamantul universal sau cel pentru plante cu flori nu ii creaza conditii bune pentru crestere.

Cea mai buna solutie? Pamantul pentru hortensii de la POKON

Amplasare: Daca optezi pentru amplasarea hortensei in gradina trebuie sa ai in vedere faptul ca aceasta nu iubeste soarele direct. Asadar, este recomandat ca planta sa dispuna de mai mult soare dimineata.

 Udare:  Hortensia iubeste apa. Incepand din primavara pana toamna, udarile se fac saptamanal. Vara daca temperatura depaseste 28-30 grade C, udarile se fac zilnic.
Fertilizare: Folositi cu incredere ingrasamantul lichid Pokon pentru plante cu flori. Acesta se administreaza de 2 ori/saptamana in perioada de crestere. Iar in perioada de repaus fertilizarea trebuie oprita. Deoarece nutritia si fertilizarea plantelor sunt doua lucruri importante Floraria Trias recomanda  conurile Pokon pentru terasa si gradina care  se elibereaza treptat prin membrana granulelor, sub influenta apei si a soarelui pana la 6 luni.

Te asteptam in Florariile Trias sau online cu toata gama de ingrasaminte si pamant de flori POKON, special concepute pentru hortensii sau alte soiuri de plante.

Lasă un răspuns