Publicat pe Lasă un comentariu

Cum ingrijim Craciunita (EUPHORBIA) PENTRU A TRECE DE IARNA – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

CUM INGRIJIM CRACIUNITA (EUPHORBIA) PENTRU A TRECE DE IARNA - SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Cum ingrijim Craciunita Euphorbia

Euphorbia (Craciunita) este simbolul iernii, deoarece planta isi coloreaza frunzele in aceasta perioada. Numita si Steaua Craciunului sau Poinsettia, aceasta planta poarta numele primului ambasador al SUA in Mexic, Joel Poinsett. El a remarcat si trimis aceasta planta in SUA, in anul 1825, unde a devenit celebra. Afla cum sa ingrijesti Craciunita, astfel incat sa <supravietuiasca> sezonului rece.

Desi Craciunita este considerata o planta cu flori, partea decorativa o constituie frunzele care se coloreaza superb in rosu, roz, galben si alb.  Floraria Trias recomanda sa ii oferi Euphorbiei tale o cantitate suficienta de lumina, pentru ca aceasta sa aiba frunze inters colorate. Florile propriu-zise nu sunt semnificative, deoarece sunt mici si galbene.

EUPHORBIA-GR-D25-BOL-ROSU-STEAUA-DE-CRACIUN-D25-H60

 

Euphorbia este o planta perena, deci te poti bucura de ea mai multi ani la rand. Dupa inflorire, aceasta are nevoie de o perioada de repaus de circa 2 luni. In acest timp, se recomanda ca udarile sa se rareasca. De aproximativ 1-2  ori pe an este bine sa ciupesti varfurile noilor lastari, pentru a stimula ramnificarea. Aceasta scurtare se face deasupra a 3-4 frunze.

 

Replantare:

Pe parcursul verii, plantele se transplanteaza de 1-2 ori in ghivece mai mari. Pamantul folosit la transplantare trebuie sa fie de calitate, asa cum este pamantul de flori Pokon Universal, care  are o compozitie echilibrata ce asigura dezvoltarea optima  a Euphorbiei. ATENTIE: pe timpul verii, planta se protejeaza de soare prin umbrire. Floraria Trias recomanda udarea cu o cantitate semnificativa de apa chiar si prin pulverizare, dar numai pana in luna septembrie.

Fertilizare

Fertilizarea cu Pokon pentru plante cu flori este absolut necesara pe parcursul cresterii si infloririi. Alege fertilizantul preferat: Pokon lichid pentru plante cu flori (dozare 10ml/1L apa) sau Pokon batoanele pentru plante cu flori (care se pun in pamantul de flori si, prin udare, elibereaza substante nutritive timp de 3 luni).

 

Te asteptam in cel mai apropiat Magazin Trias sau online la: www.florariatrias.ro sa-ti alegi Craciunita preferata, precum si produsele necesare pentru ingrijirea Euphorbiei.

Lasă un răspuns