Publicat pe Lasă un comentariu

CUM INGRIJIM ALOE VERA? SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Aloe Vera este o planta apreciata nu doar pentru aspectul decorativ, ci si  pentru multiplele sale calitati medicinale si cosmetice. Floraria Trias iti prezinta mai jos detaliile de care ai nevoie pentru a avea grija de cea mai comuna specie de plante suculente din casele oamenilor.

 

Printre beneficiile cunoscute se numara:

  • Cotinutul ridicat de vitamine si minerale;
  • Calitatile antiseptice si analgezice – este ideala impotriva arsurilor solare;
  • Efecte antioxidante si rol favorabil in sistemul imunitar;
  • Proprietati terapeutice asupra sistemului digestiv, imbunatatirea memoriei, etc.Aloe vera

 

 

Amplasare: daca este asezata in gradina, aloe vera trebuie sa beneficieze cam de 2-3 ore de soare pe zi, iar daca este in casa e bine sa o asezi cat mai aproape de fereastra, pentru a benefcia de lumina din plin.

Udare: o data la 2-3 saptamani, iar intre 2 udari pamantul trebuie lasat sa se usuce bine. Cu ajutorul hidrogranulelor Pokon, vei asigura drenarea apei pentru aloe, deoarece nu suporta excesul de apa la radacina. Iarna nu este necesar sa udati planta. In intervalul primavara-vara, se comanda feritlizarea cu ingrasamant pentru plante cu flori Pokon.

 

 

Transplantare: se face primavara, cand planta nu mai are loc in ghiveci, dar cu atentie sporita la radacini pentru a nu le afecta. Pentru aceasta operatiune, trebuie sa folositi un pamant care asigura cresterea si  dezvoltarea optima a plantei. Noi va recomandam pamantul universal Pokon.

 

Inmultire: se face prin separarea puilor . Pentru aceasta, aveti nevoie de un ghiveci si pamant Pokon. Dupa plantare, nu uitati sa udati!Aloe vera Arborescens cu floare

 

 

Recomandari Floraria Trias:

Incercati evitarea udarii pe frunze sau a udarii excesive, deoarece aloe vera poate mucegai.

  

Va asteptam in magazinele Trias sau pe site, sa va alegeti o Aloe Vera!

 

Lasă un răspuns