Publicat pe Lasă un comentariu

COLEUS DECOREAZA SUPERB ORICE COLTISOR DIN CASA SI GRADINA – FLORARIA TRIAS

coleus decoreaza superb orice coltisor

COLEUS DECOREAZA SUPERB ORICE COLTISOR DIN CASA SI GRADINA – FLORARIA TRIAS

Coleus, denumit popular si Urzicuta, este o planta decorativa prin frunzele sale frumos colorate. Designerii de gradini stiu cel mai bine ca, atunci cand vine vorba de plante anuale, cele mai folosite sunt florile, dar si plantele fara flori, precum Coleus, pot decora de asemenea orice coltisor din gradina ta. Iata sfaturile Floraria Trias pentru ingrijirea acestei plante:

coleus decoreaza superb orice coltisor

 Coleus este o planta foarte populara inca din era victoriana, fiind folosita cu precadere in amenajarea peisagera a gradinilor.

 

Atentie, daca vrei sa plantezi Coleus in gradina, este important sa stii ca planta nu va rezista peste iarna, asa ca sfatul nostru este sa o plantezi in ghivece.

coleus

Urzicuta poate fi tinuta si in apartament, atata timp cat ii asiguri o  cantitate de lumina suficienta. De asemenea, este important sa o feresti de razele directe ale soarelui la pranz, iar temperatura sa nu depaseasca 25 grade. Urmand aceste sfaturi, Coleusul tau se va dezvolta excelent.

coleus la ghiveci

 

Ingijirea plantei nu este deloc complicata! Trebuie sa-i asiguri un un sol bine drenat (iti recomandam Hidrogranule de argila) care sa fie mentinut permanet umed. Fertilizeaza planta cu Ingrasamant pentru plante de terasa & balcon de la Pokon pentru a pastra culorile vibrante ale frunzelor. Evita sa amplasezi Urzicuta in locuri cu vant, deoarece este predispusa la rupere. De asemena este bine sa iei in considerare plantarea in ghivece cu auto-udare Santino, mai ales atunci cand planta este pusa intr-un loc insorit.

frunze de coleus

Cum inmultesti Urzicuta?

Poti inmulti planta fie  prin seminte, fie prin butasi pusi la inradacinat in apa. Orice metoda alegi, inmultirea este simpla si rapida.

Taie aproximativ 10 cm din ramurile plantei si curata partea de jos de frunze. Lasati cam 50% din inaltimea butasului acoperita cu frunze. Asaza butasii intr-un recipient cu apa si lasa-i la inradacinat.

 

In 7-8 saptamani de la butasire, ar trebui sa ai noi plante pe care le poti pune in ghivece.

Nu uita: foloseste un pamant de calitate precum Pamantul universal de la Pokon, care are o compozitie echilibrata ce asigura o dezvoltare optima a tuturor plantelor de apartament si terasa.

 

Te asteptam in Florariile Trias sau online sa achizitionezi cea mai folosita planta in amenajarea gradinilor: COLEUS!

 

Surse foto: florariatrias.ro, vynegardensnt.wordpress.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?