Publicat pe Lasă un comentariu

CHAMAEDOREA, MINUNATUL PALMIER PITIC SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Chamaedorea este o specie de palmieri mici, cu crestere lenta, originara din padurile tropicale din America de Sud, de unde vine si denumirea populara de Palmier Pitic. Acest palmier este recunoscut pentru proprietatea sa de a filtra aerul. A fost demonstrat stiintific ca palmierul Chamaedorea  contribuie la eliminarea gazelor nocive din incaperi. In plus, aduce aerul vacantei oriunde, asa ca este recomandat sa nu lipseasca din casa ta!

CHAMAEDOREA, MINUNATUL PALMIER PITIC SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Amplasare:

Palmierul pitic prefera pozitionarea in locuri luminoase, dar nu sub actiunea directa a razelor soarelui. Astfel, cel mai indicat este sa il pui intr-o camera luminoasa, cu ferestrele orientate inspre est sau inspre nord, unde sa-l viziteze doar soarele de dimineata sau de seara. A se feri de soarele direct!

CHAMAEDOREA

Udare:

Se uda aproximativ de doua – trei ori pe saptamana in perioada primavara – toamna. In momentul cand simtim suprafata solului uscata, udam abundant, dar eliminam apa din farfurie dupa 3 minute, astfel incat pamantul sa nu ramana imbibat cu apa, iar radacinile sa nu putrezeaca.

 

Pamant si fertilizare:

Pamantul ideal pentru Chamaedorea este format dintr-un mix de turba, pamant de gradina si nisip, sau amestecuri gata preparate din Florariile Trias, cum este  Pamantul Universal de la Pokon.

Pentru un drenaj bun al apei, pe fundul ghiveciului se aseaza bucati de terracota sau hidrogranule de argila.

La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat diametrul ghiveciului initial.

In perioada vegetativa se recomanda administrarea de ingrasamant pentru plante decorative prin Frunze Pokon o data la doua saptamani, incepand din primavara pana in toamna, sau se pot folosi batoane de ingrasamant cu eliberare lenta Pokon pentru plante decorative prin frunze care au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate.

 

Inmultire:

Prin seminte, sau, mai rar, prin lastari (despartirea tufei).

Chamaedorea

Sfaturi de la Floraria Trias:

  • Temperatura ideala pentru Palmierul Pitic este de 18-20 grade Celsius. In perioada de repaus (iarna), temperatura poate cobori pana la 10-12 grade Celsius.
  • In zilele toride de vara, recomandam pulverizarea cu apa si cu Pokon PowerSpray plante verzi si palmieri pentru hidratarea si hranirea plantei.
  • Chamaedorea iubeste apa, dar nu lasa apa sa stagneze in farfurie! Planta sufera mai mult de pe urma udarii excesive decat in caz de seceta.

 

Vino in florariile Trias sau comanda pe florariatrias.ro  Palmieri Pitici sau alte Plante Decorative prin Frunze, care sa aduca frumusete si energie pozitiva in casa ta.

 

 

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns