Publicat pe Lasă un comentariu

CELE MAI IUBITE FLORI DE PRIMAVARA – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

CELE MAI IUBITE FLORI DE PRIMAVARA – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

Stim ca primavara este aproape cand totul incepe sa se dezmorteasca, aerul rece de iarna se mai incalzeste  iar minunatele flori de primavra incep sa apara pe camp si in Florariile Trias. Florile reprezinta semnul cel mai sigur care ne anunta ca totul incepe sa prinda din nou culoare. Acum, este timpul sa afli detalii despre cele mai iubite flori de primavara:

primula acaulis

Iata lista florilor de primvara :

Nu putem incepe decat cu PRIMULA, despre care am am mai scris in Primula, planta pentru interior sau gradina?. Aceasta floare se preteaza mai mult pentru gradini, terase sau balcoane, unde florile sale divers colorate te vor bucura pana la finalul lunii aprilie. Alege-ti Primulele favorite din Florariile Trias sau direct pe site.

primula

 NARCISELE sunt printre cele mai populare flori de primavara. Le poti gasi in gradini, parcuri sau in flora spontana din  zona de deal. De asemnea le poti cultiva in ghiveci  din februarie pana in martie.

narcise

STANJENEII. Aceste plante aparent fragile, dar delicate, cu flori mov, albastre sau albe, decoreaza cu succes orice gradina de-a lungul mai multor ani. De remarcat faptul ca Irisii sunt plante care au o rezistenta crescuta la frig!

iris

Iti doresti o planta cu parfum intens? Atunci, ZAMBILA este cea mai potrivita pentru tine. Mireasma florilor de Zambila, dar si culoarea si forma acestora, o ridica la rang de regina a primaverii. Poti achizitiona zambile din Florariile Trias sau poti comanda online.

MUSCARI este o floare mai putin cunoscuta in Romania, fiind ruda apropiata a zambilei. Muscari este o planta erbacee cu flori albastre-violet care ating 20-30 cm inaltime. Aspectul vesel si mirosul placut al florilor recomanda aceasta planta!

BRANDUSELE sunt plante perene originare din zona mediteraneeana. Florile Branduselor sunt deosebite datorita formei de cupa. Acestea apar primavara si sunt formate din petale gingase viu colorate de la alb, roz, mov pana la albastru.

LALEAUA – simbolul incontestabil al primaverii – este a doua cea mai populara planta din lume, dupa Trandafir. O poti gasi ca floare taiata pentru buchete sau in ghiveci. Stiai ca Olanda este cea mai mare tara producatoare de lalele? Ei bine, da: annual, in Olanda se produce cea mai mare cantitate de lalele taiate sau in ghiveci. Din acest motiv, laleaua a devenit un simbol national pentru Olanda.

Alte plante specifice primaverii: ghioceii, trandafirii, campanula

 

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa-ti alegi florile de primavara preferate!

 

Surse foto: florariatrias.ro, jparkers.co.uk, pinterest.ch, pinterest.com, gartenjournal.net ,capitalgardens.co.uk

 

Lasă un răspuns