Publicat pe Lasă un comentariu

CE PLANTE DE TOAMNA SE POTRIVESC IN BALCONUL TAU? – FLORARIA TRIAS

plante de toamna-floraria trias

CE PLANTE DE TOAMNA SE POTRIVESC IN BALCONUL TAU? – FLORARIA TRIAS

Toamna este iubita datorita culorilor surprinzatoare pe care le imbraca natura: frunzele copacilor devin aramii, la fel si covorul de pe pamant;  vremea devine mai rece, dar culorile din jurul nostru devin calde: de la nuante aprinse de portocaliu pana la mov pruna sau chiar albastru, culorile din natura reusesc sa cucereasca pe oricine.

plante de toamna-floraria trias

 

Afla de la Floraria Trias cum sa aduci toamna si in <gradina> din balconul tau:

ardei decorativ-florararia trias

 

Ardeiul decorativ (Capsicum) este o planta decorativa prin fructe. Aceste plante pot capata culori calde, de la galben si portocaliu, pana la rosu. Este bine sa stii ca, desi decoreaza superb balconul si terasa, ardeiul iute se preteaza foarte bine si conditiilor din bucatarie: temperatura (20-25°C) si umiditate ridicata. Atentie insa, caldura excesiva poate duce la ofilirea fruzelor.

Planta ajunge sa fie decorativa la sfarsitul toamnei, iar fructele se coc la inceputul lui decembrie. Dacă reduci udarea, acesti ardei decorativi raman proaspeti pe ramuri pana la finalul lunii ianuarie.

Sfat Floraria Trias:

Poti obtine muraturi din ardeiul decorativ! Recomandarea noastra ar fi sa obtii o noua planta din seminte puse la germinat.

solanum-floraria trias

 

Cartoful decorativ (Solanum) este de asemenea o planta decorativa prin fructe. Atentie, spre deosebire de fructele ardeiului decorativ, care sunt comestibile, fructele acestei plante sunt toxice!

Planta prefera sa fie amplasata intr-un loc luminos, cu temperatura si umiditate ridicate.

Sfat Floraria Trias:

Daca uzi excesiv planta si nu ii oferi lumina destula, fructele decorative vor cadea.

hebe-floraria trias

 

Hebe este o adevarata bijuterie, daca este amplasat in gradina sau balcon. Acest arbust interesant este mereu verde, rezista mai multi ani (este peren) dar, atentie, nu face fata la frig extrem. Hebe se potriveste de minune in zonele cu apa sarata, mai exact in zonelele de litoral si se adapteaza rafalelor de vant.

Asaza planta intr-un loc cu soare direct, ud-o regulat in perioada de crestere, iar aceasta iti va multumi prin frunzele sale sanatoase si noile cresteri.

Stiai ca? Planta si-a capatat numele de la zeița greacă a tinereții, Hebe.

crizantema-floraria trias

 

Crizantema, numita “Regina florilor de toamna”, este cea mai iubita floare din acest anotimp.

Imediat ce aerul se raceste usor, semnaland venirea toamnei, Florariile Tras incep sa semene cu niste gradini pline de flori rosii, galbene sau portocalii. Crizantemele sunt un simbol national al abundentei, fiind plante perene, ierboase si rezistente la frig. Acestea pot oferi multa culoare in peisajul gradinii sau al balconului.

Cu putina atentie si cateva sfaturi simple, poti avea cele mai frumoase crizanteme – afla de la Traian Sapacan cele mai simple sfaturi pentru ingrijirea acestor flori minunate:

calluna
calluna

 

 

Calluna este planta perfecta in zonele in care iarna temperaturile coboara pana la -30°C! Daca iti doresti o planta mereu verde, dar care sa faca si flori, Calluna este raspunsul. Aceasta nu este greu de ingrijit, fiind necesar sa o udati doar la aproximativ o saptamana. Singurele cerinte ale plantei sunt: un drenaj bun si soare cel putin 5h/zi.  Afla mai multe despre Calluna AICI.

plante de toamna-floraria trias.1

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa achizitionezi cele mai frumoase plante de toamna pentru balconul tau!

 

 

Surse foto: florariatrias.ro, planthouse.hr, pinterest.com, gardenia.net

Lasă un răspuns