Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: CALATHEA CROCATA (FLACARA ETERNA)

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: CALATHEA CROCATA (FLACARA ETERNA)

Calathea Crocata

Calathea este o planta originara din America centrala. Aceasta specie de Calathea se mai numeste si flacara eterna si este una dintre putinele care sunt decorative prin flori, in marea lor majoritate calatheele sunt plante de apartament decorative prin frunze.

 

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: CALATHEA CROCATA (FLACARA ETERNA)

Calathea vegeteaza continuu daca dispune de conditii optine, cum ar fi:

  • temperatura optima intre 18-25 grade Celsius, iarna nu trebuie sa scada sub 15-16 grade;
  • umiditate ridicata, la uscaciune frunzele se ruleaza;
  • trebuie protejata de actiunea directa a razelor soarelui;
  • substratul trebuie sa fie permanent reavan, bine drenat;
  • pulverizarea plantei cu apa, nu prea rece se face zilnic, in perioada de vara;
  • stergerea frunzelor cu un burete umed este benebica.

 

SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: CALATHEA CROCATA (FLACARA ETERNA)

Recomandari Trias : 

Planta are nevoie de fertilizare de 2 ori pe luna, primavara si vara, de aceea floraria Trias va recomanda sa utilizati ingrasamntul Pokon pentru plante verzi sau betisoarele pentru plante verzi, care asigura fertilizarea Calatheei pentru 3 luni. Transplantarea se recomanda a fi realizata o data la 2-3 ani, cand radacinile ocupa cea mai mare parte a ghiveciului. Trias va recomda astfel ca transplnatrea sa aiba loc in pamant proaspat, de calitate, cum ar fi pamantul universal Pokon care asigura o dezvoltarea optima a plantei.SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS: CALATHEA CROCATA (FLACARA ETERNA)

 

Atunci cand Calathea este asociata cu alte plante in vase mai largi, poate beneficia de mai multa umbra si umiditate decat asezata singura in ghiveci. Atentie insa, plantele alese trebuie sa aiba aceleasi cerinte ca si Calathea. Una dintre problemele majore cu care se poate confrunta Calathea este paianjenul rosu comun care se poate combate foarte usor si ieftin cu insecticidul spray pentru plante.

 

Daca va placut articolul despre Calathea si va doriti una pentru locuinta dumneavoastra o puteti gasi AICI sau la magazinele noastre din Bucuresti.Calathea Crocata

Va asteptam cu drag!

Lasă un răspuns