Publicat pe Lasă un comentariu

BEGONIA DRAGON – SFATURI DE INGRIJIRE DE LA FLORARIA TRIAS

Featured Video Play Icon

Originara din California (America), Begonia Hybrida <Dragon Wings> este o planta decorativa prin cascadele de flori rosu-caramiziu si prin frunzele sale de un verde aprins, carnoase, luxuriante, in forma de aripi de inger.

De ce iubim Begonia Dragon?

  • nu este pretentioasa, poate sta atat in soare, cat si la umbra;
  • infloreste abundent si sta inflorita pana toamna tarziu. Chiar si atunci cand temperaturile scad, Begonia Dragon continua sa coloreze casa, terasa sau gradina cu frumusetea sa;
  • este rezistenta, incredibil de viguroasa si usor de intretinut (vezi mai jos);
  • oxigeneaza foarte bine aerul;
  • poate fi cultivata atat in ghivece (ca planta de apartament), jardiniere, boluri suspendate (pe terasa), sau direct in sol, in gradina;
  • se inmulteste usor, prin butasi de frunza sau bulbi , primavara sau vara, plantati direct in solul umed.

begonia dragon

Sfaturi de ingrijire de la Floraria Trias – Traian Saplacan:

Amplasare: 

Begonia Dragon  are nevoie de un loc luminos si calduros dar nu in soare direct, puternic, mai ales in perioada de inflorire, iar iarna nu trebuie expusa la temperaturi sub 15 grade Celsius.

Udare:

Planta se uda dupa ce s-a uscat usor suprafata pamantului. Atentie, desi ii place apa si umiditatea, excesul de apa este daunator, deci a se evita apa ramasa in farfurie. Begonia Dragon sufera mai mult de pe urma udarii excesive decat in caz de seceta, de aceea pe fundul ghiveciului se asaza bucati de teracota pentru drenaj sau hidrogranule de argila.

Udarea plantei se face obligatoriu cu apa decalcifiata. Apa calcaroasa se poate trata adaugandu-se cateva picaturi de otet sau de zeama de la o lamaie la o galeata de apa. Acest lucru vi-l recomandam pentru majoritatea plantelor de apartament ce vor fi udate cu apa de la retea.

Begonia Dragon are, totusi, nevoie de umiditate mai mare a atmosferei . Acest lucru se poate obtine prin amplasarea unor vase deschise cu apa in apropierea plantei. Nu se pulverizeaza frunzele si florile!

Fertilizare:

in perioada vegetativa se recomanda administrarea de ingrasamant lichid Pokon pentru plante decorative cu flori o data la doua saptamani incepand de primavara devreme pana toamna tarziu, sau se pot folosi batoane de ingrasamant Pokon cu eliberare lenta pentru plante decorative cu flori, care se infig in pamant, au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate.

begonia dragon 2

Recomandari Floraria Trias:

  • dupa fiecare inflorire, se taie tijele florale, pentru a determina aparitia de noi ramuri;
  • se recomanda inlaturarea florilor ofilite si a frunzelor bazale ingalbenite sau uscate, pentru a pastra un aspect atragator al plantelor si a stimula inflorirea cat mai mult timp;
  • la schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat ghiveciul initial si un substrat amestec pentru plante de apartament;
  • pregatirea pentru iarna se face spre finalul toamnei, cand Begonia Dragon incepe sa piarda frunzele. Se inceteaza udarea plantei si, cand substratul a ajuns uscat, bulbii se extrag din pamant, se curata si se pastreaza bine in turba uscata, intr-o incapere uscata si racoroasa.

Te asteptam in oricare dintre Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa alegi o superba Begonia Dragon!

begonia dragon 3

 

Lasă un răspuns