Publicat pe Lasă un comentariu

7 FERIGI CARE ITI DECOREAZA SUPERB CASA – FLORARIA TRIAS

Feriga nephrolepsis blog

Ferigile se numara printre cele mai frumoase plante pe care le poti creste in interior, ca sa nu mai spunem de puterea lor de purificare a aerului si de echilibrare a umiditatii. Aceste plante se preteaza perfect oricarui tip de design interior, fie el modern sau clasic. Frunzele ferigilor pot avea diferite texturi, in functie de specia aleasa. Afla de la Floraria Trias care sunt  cele 7 soiuri de ferigi pe care le poti creste in interior.

  1. Nephrolepis

Nephrolepis

Este cea mai cunoscuta feriga de camera, ea fiind originara din America de Sud si India. Nephrolepis poate ajunge la o inaltime de 40 cm si pana la 90 cm, in fuctie de conditiile in care se dezvolta. Frunzele plantei seamna foarte bine cu un os de peste, fiind denumita popular <feriga os de peste>.

  1. Platycerium

Numita si <feriga coarne de cerb> datorita aspectului frunzelor, aceasta feriga este perfecta pentru baile bine luminate, deoarece prefera umiditatea, pe care o si regleaza, dealtfel. Frunzele acestei ferigi sunt de doua feluri: cele bazale sunt sterile, de culoare maronie, avand rolul de a proteja radacinile plantei, iar celelalte sunt fertile, de culoare verde.

Ferigile se numara printre cele mai frumoase plante pe care le poti creste in interior, ca sa nu mai spunem de puterea lor de purificare a aerului si de echilibrare a umiditatii.

 

  1. Pteris

Pteris

Pteris este o planta mai putin cunoscuta la nivel mondial, fiind denumita si <feriga sabie>. Planta uimeste prin forma si culoarea frunzelor, care pot fi chiar si vargate. In general, Pteris nu este disponibila in orice sezon, asa ca, daca gasesti una, profita si asigura-te ca o achizitionezi si o adaugi la colectia ta.

  1. Adiantum

Adiantum

Numele acestui gen este derivat din cuvantul grecesc „adiantos”, care inseamna „nedorit”, deoarece frunzele ferigii resping apa. Adiantum este o planta delicata, datorita ramurilor fine pe care se afla frunzele. <Parul Maicii Domnului>, cum este numita in mod popular, nu este greu de ingrijit. Planta are nevoie doar de umiditate, lumina din plin si hrana suplimentara.

  1. Hemionitis

Hemionitis

Aceasta planta este de cele mai multe ori cultivata ca miniatura, deoarece creste mai greu, dar este fermecatoare. Hemionitis te va incanta prin forma de inima a frunzelor, dar si prin fragilitatea ramurilor. Daca iti doresti o astfel de feriga, o poti achizitiona din orice Florarie Trias.

  1. Asplenium

Asplenium

Aspectul sau elegant, precum si ingrijirea care nu pune probleme, recomanda acesta feriga pentru a fi cultivata in interior. Genul cuprinde o multime de specii, cum ar fi: feriga japoneza, feriga creata, limba cerbului, etc. Acestea pot fi gasite pe toate continentele Terrei. Frunzele ferigilor sunt dispuse in rozeta si au un rol extrem de imporatant: purifica aerul! Aspenium poate ajunge la inaltimi de peste 60 cm, decorand superb locul unde este plasata.

  1. Phlebodium

Phlebodium

La fel ca si sora ei Asplenium, feriga Phlebodium are capacitatea de a purifica aerul. Frunzele sunt speciale, deoarece au o culoare deosebita, verde-albastrui si sunt persistente timp de 1 pana la 2 ani.

 

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa achizitionezi cele mai interesante ferigi, dar nu uita si de fertilizantul Pokon special pentru acestea, care le va mentine sanatoase si frumoase!

Surse foto: florariatrias.ro, miraclegro.com, fernsoftheworld.com, crocus.co.uk, diacos.com.au, palmnursery.com.au

 

 

 

Lasă un răspuns