Publicat pe Lasă un comentariu

6 PLANTE USOR DE INTRETINUT – SFATURI DE LA FLORARIA TRIAS

plante usor de intretinut

Iti doresti o planta de interior care sa-ti decoreze superb locuinta sau biroul, dar nu ai timpul sau rabdarea necesare sa te ocupi de ea? Afla ca exista cel putin  6 plante usor de intretinut, care nu necesita o ingrijire deosebita. Aproape toate plantele de interior prezentate in acest articol pot fi cultivate in conditii de lumina indirecta, cat si la temperaturi normale pentru interior.

Floraria Trias propune top 6 plante usor de intretinut:

Aloe vera-plante usor de intretinut

1) Aloe vera

Aloe vera este atat o planta atractiva, cat si foarte utila, mai ales in domeniul cosmetic: gelul din frunzele sale este folosit ca hidratant pentru piele, pentru a vindeca taieturile minore si arsurile solare. Fiind o planta suculenta, are nevoie de putina apa si prefera lumina indirecta a soarelui. Aloe Vera se descurca excelent si la temperaturi mai scazute. O planta de Aloe nu are nevoie de transplantari dese, deoarece nu are un ritm de crestere alert.

Aglaonema-plante usor de intretinut

2) Aglaonema

Aceasta planta este superba datorita frunzelor sale mereu verzi. Aglaonema se poate adapta la majoritatea conditiilor de interior, doar ca nu ii plac curentii de aer sau temperaturile sub 15 grade C. Asaza planta pe un birou, de exemplu, pentru a-i da un plus de culoare. Planta prefera lumina indirecta si nu suporta excesul de apa, asa ca poti lasa solul sa se usuce intre udari. Majoritatea soiurilor de Aglaonema au frunze vargate, ceea ce le face extrem de speciale!

Schlumbergera (Craciunica)

3) Schlumbergera (Craciunica)

Schlumbergera este un cactus care produce flori rosii sau roz la inceputul lunii decembrie. Acesta este tipul de planta care care nu are nevoie de o ingrijire speciala. Cactusul Craciunului se dezvolta in conditii de lumina scazuta, avand nevoie de lumina puternica doar pentru a inflori.

Diffenbachia

4) Diffenbachia

Frunzele frumos colorate, pestrite, ale plantei pot crea un adevarat spectacol in casa ta sau, de ce nu, la birou. Diffenbachia  nu este o planta greu de ingrijit. Iubeste lumina din plin si temperaturile cuprinse intre 20 si 23 grade C. Atentie! Planta este foarte toxica daca este ingerata.

Crassula ovata

5) Crassula ovata

Cu frunzele sale groase si lucioase, Arborele de Jad este una dintre cele mai apreciate plante pentru interior. Pentru a se dezvolta intens, Crassula are nevoie de multa lumina din plin, asa ca alege sa asezi planta la pervazul unei ferestre, pentru a beneficia de cat mai multa lumina. Uda planta moderat, deoarece prea multa apa duce la putrezirea radacinilor. Este bine sa lasi solul sa se usuce complet intre udari.

Epipremnum

6) Epipremnum

Epipremnum este planta cel mai usor de ingrijit. Ritmul de crestere al plantei este destul de alert, asa ca alege bine locul unde o amplasezi. Epipremnum poate ajunge si pana la 3m! Taierile nu sunt necesare; daca iti doresti mai multe plante poti taia fragmente de tulpina pe care le poti pune la inradacinat. In scurt timp, vei obtine plante noi. Epipremnum este tolerant la toate tipurile de conditii de lumina, chiar si la lumina artificiala de birou.

Tine atent sub observatie orice planta care are semne de daunatori!

Daca pe parcurs apar boli sau daunatori (insecte precum afide sau acarieni) este foarte important ca florile sa fie tratate la timp. In caz contrar, insectele se pot raspandi rapid la toate plantele.

Este foarte important ca, atunci cand vezi ca planta ta a fost atacata de un anumit daunator, sa o bagi in carantina, adica sa o muti intr-un loc in care nu se afla si alte plante. Floraria Trias recomanda acest lucru deoarece daunatorii se pot transmite foarte rapid de la o planta la alta.

Urmatorul pas este sa incepi un tratament adecvat. Protectie totala este un tartament complet ce actioneaza asupra unui spectru larg de daunatori. Fie ca este vorba de insecte, acarieni sau ciuperci, acest spray actioneaza asupra daunatorilor plantelor de apartament.

 

Te asteptam in Florariile Trias sau pe www.florariatrias.ro sa achizitionezi cele mai frumoase plante de interior!

 

Surse foto: florariatrias.ro, mcleanflorist.com, glissandogardencenter.ro, kabadibazzar.com, baylor-flowers.com

 

 

Lasă un răspuns