Publicat pe Lasă un comentariu

5 SFATURI PENTRU INGRIJIREA BONSAIULUI, DE LA FLORARIA TRIAS:

5 sfaturi pentru ingrijirea bonsaiului

5 sfaturi pentru ingrijirea bonsaiului

Daca la noi bonsaiul este apreciat pentru aspectul sau decorativ, in Japonia bonsaiul este recunoscut drept cel mai puternic simbol al culturii si idealurilor lor. Pentru orice sarbatoare ce reprezinta un inceput (la nunta, botez, de anul nou), japonezii oferă în dar bonsai, gest considerat cea mai binevoitoare urare şi de aici credinta ca aduc noroc. Daca iti doresti un bonsai frumos si sanatos, urmeaza sfaturile de mai jos:

5 SFATURI PENTRU INGRIJIREA BONSAIULUI, DE LA FLORARIA TRIAS:

1. Pamantul este esential pentru un bonsai sanatos.

Pentru bonsai trebuie folosit un pamant special si un vas putin adanc, pentru a asigura o crestere lenta, dar constanta si sanatoasa.

Sfaturi:
– Folositi pamant special pentru bonsai, precum cel de la Pokon.

-Aveti grija ca vasul sa aiba gauri, pentru a evacua excesul de apa.

– Doar la bonsaii tineri vasul se schimba la doi ani. Bonsaii adulti se muta in alt ghiveci dupa ~7 ani, astfel: se scoate planta din ghiveci, se elimina cam un sfert din pamant, expunandu-se partial radacinile. Acestea se tund, dupa care se replanteaza adaugandu-se sol nou, special pentru bonsai. Ghiveciul in care se face replantarea trebuie sa fie cu cel mult 10-20% mai mare decat precedentul.

2. Plasati bonsaiul in locul potrivit, pentru a incepe cu dreptul

Bonsaii prefera locurile luminoase, dar nu in soare direct. De asemenea, nu plasați vasul deasupra / in apropierea caloriferului.bonsai ficus ginseng

3. Fertilizantii potriviti asigura o planta frumoasa

Bonsaii necesita fetilizare, pentru a deveni plante sanatoase ai puternice. Folositi ingrasamantul de la Pokon special pentru bonsai.

Puteti opri fertilizarea in lunile de iarna (decembrie-februarie), pentru a le permite plantelor o perioada de repaus.

Udati numai daca substratul din vas este uscat la atingere. Folositi apa calduța.

Un secret: un vechi proverb japonez spune sa uzi de trei ori: o data pentru vas, o data pentru sol si o data pentru planta.bonsai ficus ginseng

4. Cand e sezonul lor? Tot anul!

Pentru a permite ghemotocului de radacini sa se dezvolte, scurtati-le la sfarsit de toamna sau primavara devreme. Urmariți instructiunile primite odata cu planta, pentru metoda corecta si sezonul de taieri pentru bonsaiul tău.

Sfat: modelarea coroanei este o tehnica speciala pentru a controla directia de crestere a trunchiului si a ramurilor. Folositi sarma de diferite grosimi si un patent de sarma.Bonsai Ulmus

5. Tratamentul corect: preventia este mai buna decat vindecarea

Nu exista boli specifice bonsailor, dar, pentru că sunt mici si cresc greu, bolile tind să afecteze bonsaii mai mult ca alte plante. Asadar, preventia este mai buna decat vindecarea.

Sfaturi:
– Dacă observi mici pete albe pe frunze, acestea sunt cauzate de insecte. Indepartati imediat frunzele afectate!
– De asemenea, scoateti sarmele de modelare daca acestea sugruma planta!

Iar daca nu ai inca un bonsai, iti poti alege favoritul in florariile Tria’s sau online pe site-ul nostru .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?