Publicat pe Lasă un comentariu

SFATURI DE LA FLORARIA TRIA’S: 5 PLANTE DE APARTAMENT USOR DE INGRIJIT

plante de apartament

5 PLANTE DE APARTAMENT USOR DE INGRIJIT

Iti doresti plante de apartament superbe, dar usor de ingrijit? Iata sugestiile noastre – cu putina atentie, vor creste armonios si vor schimba aerul si aspectul casei. Te asteptam in Florariile Trias si AICI sa iti alegi favoritele si fertilizantul Pokon care, odata pus in pamant, asigura nutrientii necesari plantelor pentru 3 luni!

SFATURI DE LA FLORARIA TRIA’S: 5 PLANTE DE APARTAMENT USOR DE INGRIJIT

1. Calathea – Planta paun
Este o planta originara din America Centrala, decorativa prin frunzele sale deosebite, asemanatoare cu ale maranthei, planta care se roaga. Prefera semi-umbra si trebuie ferita de bataia directa a soarelui. Vara se uda moderat si temperatura ideala pentru ea este de 20-22 grade C.

2. Schlumbergera – Craciunita
Isi are originile in Brazilia si este de fapt un cactus care formeaza in sezonul rece o multime de flori portocalii, cyclam, rosii sau roz. Acestea infloresc in preajma Craciunului, de aici luandu-si denumirea de “Craciunita”. Are nevoie de lumina, insa nu suporta soarele direct. In perioada in care este plina de flori, o poti aseza intr-o incapere in care nu dispui de foarte multa lumina.

Winterliche Tischdeko mit Schlumbergera (Weihnachtskakteen)

3. Dracaena, Lucky Bamboo – bambusul norocos
Bambusul norocos creste cel mai bine in locuri cu lumina puternica, insa tolereza si spatiile cu lumina moderata. Acesta este decorativ prin forma tulpinii si prin frunze. Bambusul este crescut adesea in apa, deci, poti uita o buna bucata de timp de grija udarilor. Dupa ce isi dezvolta bine radacinile il poti planta direct in sol.

4. Sansevieria – Limba soacrei
Cunoscuta ca o buna purificatoare a aerului din locuinte, sanseveria este cunoscuta si drept “Limba soacrei”, denumirea venind de la frunzele verzi lungi, aspre si ascutite ce raman mereu intr-o pozitie ferma. In functie de umiditatea din mediul in care traieste, in anotimpul rece sunt necesare aproximativ 2-3 udari. Formele unicate ale acestei plante au nevoie de mai multa lumina pentru a creste armonios.

5. Epipremnum
Este considerata planta care se ingrijeste cu cel mai mic efort. Se poate inmulti foarte usor, frunzele sale pot fi tinute in apa iar dupa ce dezvolta mici radacini se pot plata in ghivece pentru a forma alte plante. Epipremnum nu are cerinte speciale fata de lumina, aceasta planta tolerand toate conditiile de iluminare, traind foarte bine chiar si cu lumina artificiala de birou.

 

Sursa FOTO: www.living4media.cz/ , www.pinterest.com .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?