Publicat pe Lasă un comentariu

5 lucruri interesante despre cactusi – Floraria Trias

5 lucruri interesante despre cactusi – Floraria Trias

5 lucruri interesante despre cactusi – Floraria Trias

In lume exista peste 2.000 de specii de cactusi, cu diferite forme si marimi. Carnegiea Gigantea poate ajunge la o inaltime de peste 12 metri, fiind cel mai inalt cactus din lume, pe cand  Blossfeldia Liliputana atinge doar cativa centimetri. Iata cateva aspecte interesante despre cactusi, de la Floraria Trias:

Cactus in ghiveci de lut

5 lucruri interesante despre cactusi – Floraria Trias

1. Chiar si cei mai mici cactusi au radacini mari care pot fi profunde sau superficiale. Important este ca acestia sa-si extraga din pamant hrana necesara unei bune dezvoltari. Pamantul cactus Pokon a fost special creat pentru a indeplini nevoile tuturor cactusilor din apartamente. Amestecul creat de Pokon este bazat pe diferite tipuri de turba si un procent ridicat de mulci irlandez alb care asigura solului din ghiveci o buna permeabilitate, permitand radacinilor sa primeasca mai mult oxigen.

pamant de cactusi

2. Florile cactusilor sunt spectaculoase datorita culorilor variabile de la alb pana la galben, rosu si chiar magenta. Pentru a inflori, pe perioada iernii acestia trebuie sa beneficieze de cat mai putina lumina.

Cactus masca ceramica

3. Schlumbergera (Craciunica) este o specie de cactus foarte populara in perioada iernii. Toamna devreme, aceasta planta incepe sa formeze muguri, din care mai apoi vor aparea florile doar daca respecti cativa pasi simpli: aseaza planta intr-un loc racoros si uda pamantul la aproximativ 2 saptamani; atentie la excesul de apa din farfurie, care trebuie eliminat!

Schlumbergeria -Rhipsalidopsis Craciunica

5. Deoarece majoritatea speciilor de cactusi vin din zone aride, aceste plante au suferit adaptari la conditiile de mediu. Spinii sunt frunze modificate ca urmare a adaptarilor. Acestia ofera plantei protectie sau camuflaj impotriva pradatorilor. De asemenea, cu cat suprafata plantei este acoperita cu mai multi spini, cu atat planta transpira mai putin, ducand la pierderi mai mici de apa.

Cactus mixt in zinc5 lucruri interesante despre cactusi – Floraria Trias

Vino in florarile Trias si descopera varietatea de cactusi disponibila sau comanda online .

Lasă un răspuns